注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

钱学森之问如何破解钱学森之问不仅教育问题

如何破解钱学森之问?真实自由宽容解钱学森之问为什么我们的学校总是培养不出杰出人才

 
 
 

日志

 
 
关于我

如何破解钱学森之问?真实自由宽容解钱学森之问为什么我们的学校总是培养不出杰出人才钱学森之问为什么现在我们的学校总是培养不出杰出人才?钱学森之问题与创新人才的培养、发现和使用

网易考拉推荐

智者解决问题,天才预防问题  

2015-09-19 17:34:51|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
爱因斯坦

犹太裔物理学家。爱因斯坦为核能开发奠定了理论基础,在现代科学技术和他的深刻影响下与广泛应用等方面开创了现代科学新纪元,被公认为是继伽利略、牛顿以来最伟大的物理学家。1999年12月26日,爱因斯坦被美国《时代周刊》评选为“世纪伟人”。


If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.

如果A代表一个人的成功,那么A等于x加y加z。勤奋工作是x,y是娱乐,而z是把嘴闭上。


2/15

I never think of the future. It comes soon enough.

我从不去想未来。因为它来得已经够快的了。


3/15

Intellectuals solve problems; geniuses prevent them.

智者解决问题,天才预防问题。


4/15

A person who never made a mistake never tried anything new.

一个从不犯错误的人,一定从来没有尝试过任何新鲜事物。


5/15

Only a life lived for others is a life worthwhile.

只有利他的生活才是值得过的生活。


6/15

Gravitation cannot be held responsible for people falling in love.

万有引力可无法对坠入爱河的人负责。


7/15

Education is what remains after one has forgotten everything he learned in school.

教育就是当一个人把在学校所学全部忘光之后剩下的东西。(爱氏自言引述某前人的话)


8/15

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

人生就像骑单车。想保持平衡就得往前走。


9/15

Science is a wonderful thing if one does not have to earn one’s living at it.

科学是个美妙的东西——如果无须靠它维生的话。


10/15

The significant problems we face cannot be solved at the same level of thinking we were at when we created them.

我们不能用制造问题时的同一水平思维来解决问题。


11/15

It is harder to crack a prejudice than an atom.

要打破人的偏见比崩解一个原子还难。


12/15

It’s not that I’m so smart, it’s just that I stay with problems longer.

我并不是很聪明,我只是和问题相处得比较久一点。


13/15

Common sense is the collection of prejudices acquired by age eighteen.

常识就是人到十八岁为止所累积的各种偏见。


14/15

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

精神错乱: 一遍又一遍地重复作同一件事却期待会有不同的结果。


15/15

Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius— and a lot of courage— to move in the opposite direction.

任何一个有智力的笨蛋都可以把事情搞得更大,更复杂,也更激烈。往相反的方向前进则需要天份,以及很大的勇气。

液相色谱柱流动相内标样品预处理 :

来源  智者解决问题,天才预防问题
  评论这张
 
阅读(27)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017